Deelnemers 2019-01-17T10:18:03+00:00

DEELNEMERS

Beleef de toekomst tijdens het Film en Media Festival #FMF

Op zaterdag 9 februari staat Overstad in Alkmaar geheel in het teken van de tweede editie van het Film en Media Festival. Na het succes in 2017 is het festival dit jaar nog groter en uitgebreider. Bezoekers kunnen op maar liefst drie locaties terecht. Naast het festivalhart in het Filmhuis is het programma uitgebreid naar De Hub en HAL25. Elke locatie met een eigen thema en een verrassend programma.

Wil jij er ook bij zijn op 9 februari? Koop dan hier je kaartje!

Kaartje Kopen!

Tom in ‘t Veld

Net zoals zoveel twintigers is het soms lastig om keuzes te maken nadat je bent afgestudeerd, zo ook voor de Alkmaarse filmmaker en fotograaf Tom. Na zijn studie International Business, wat toch niet de ideale studie was, besloot hij te reizen. Met een nieuwe spiegelreflexcamera reisde hij naar Australië, Nieuw-Zeeland en Azië. Hij leerde zichzelf via YouTube alle ins- en outs die je nodig hebt als fotograaf en filmmaker en bracht dit tijdens zijn reis in de praktijk. Dit lukte, en hij werd steeds beter. Samenwerkingen ontstonden en langzaam ontstond een carrière als professionele, reizende filmmaker en fotograaf.

Tom geeft een inspirerende talk over wat hij doet en hoe hij is gekomen tot waar hij nu staat. Aan de hand van beelden neemt hij ons mee op reis en vertelt hij over de wegen die hij heeft bewandeld. Van Nieuw Zeeland tot de Noordkaap en eindigend in Mongolië. Hier maakte hij een documentaire over een groep internationale studenten die onder barre omstandigheden de klimaatverandering onderzochten.
Het is een inspirerend verhaal in een feelgood sfeer. Tom is net als iedereen en deed eigenlijk maar wat. “Als je kiest om volledig je passie achterna te gaan, dan ontstaan er vanzelf toffe mogelijkheden”.

3D Mensenscanner van ReproShape

Op een festival dat volledig in het teken staat van innovatie, kunst en IT mag de 3D-mensenscanner van ReproShape natuurlijk niet ontbreken. De scanner is ontworpen en ontwikkeld door Alkmaarder Tijl Bouman. Dankzij zijn kennis op het gebied van werktuigbouwkunde en elektrotechniek en zijn visie op het gebied van design en innovatie heeft hij een apparaat gebouwd dat met één druk op de knop ruim 100 foto’s kan maken. Deze foto’s vormen de basis van een 3D animatie die je kunt printen tot 3D poppetje of kunt gebruiken voor een 3D avatar.

De ReproShape wordt regelmatig gebruikt voor films en games, wil jij hem ook eens van dichtbij bekijken? Of wil je er zelfs instappen? Dat kan tijdens #FMF.

Doeta Aartsma: VR/AR/360 graden-talent

Doeta Aartsma is een jonge, talentvolle 360 graden foto- en filmmaakster. Al tijdens haar studie richtte ze haar eigen bedrijfje op en werkte onder meer voor het VR-bedrijf VR Owl. Inmiddels weet ze alles af van AR, VR en 360 graden. Regelmatig gaat ze op pad voor het beste beeldmateriaal van mooie momenten die het absoluut waard zijn om in beeld te worden gebracht.

Duik samen met Doeta in de wereld van ‘immersive technology’ en kom erachter hoe ook jij VR, AR of 360 graden toe kunt passen!

Black Poetry Workshop

Scheppen is schrappen!

Lonneke van Heugten van De Nachtvlinder en Marianna Bouquet van Videolab Alkmaar nemen je
mee op poëtische ontdekking.

In de Black Poetry Workshop zet je zowel je creativiteit als de camera aan. Tijdens de workshop ontdek je hoe je met een willekeurige tekst kunt dichten en hoe je zelf een stop motion video kunt maken.

De deelnemers maken een gedicht uit een bestaande tekst door te strepen en schrappen, beelden en woorden uit tijdschriften te gebruiken en tekeningen te maken. Het hele proces leggen we vast op camera en de Blackout Poetry Video’s laten we direct zien op een groot scherm.

VR Graffiti van VR Owl

Heb jij je altijd al eens willen uitleven met graffiti, maar wil je niet bijdragen aan vandalisme? Dan is er nu een oplossing! Laat je artistieke talent los met behulp van Augmented Reality Graffiti en leef je uit! Met een simpele druk op de knop deel je vervolgens jouw kunstwerk via social media met al je vrienden en kunstliefhebbers.

Ook een keer de AR graffiti experience proberen? Dat kan tijdens #FMF in HAL25.

Junior IOT Challenge

Tegenwoordig is alles en iedereen online. Niet alleen je telefoon, maar ook je TV, koelkast en in veel gevallen is zelfs je verwarming aangesloten op The Internet of Things.

Heel handig, want het brengt ons veel gebruiksgemak, maar hoe werkt dit eigenlijk? Gelukkig is ook Marco van Schagen weer aanwezig op #FMF. Normaal gesproken opent hij de deuren van zijn StarWarsburs op het HAL25 terrein maar speciaal voor #FMF verhuist hij al zijn soldeerbouten, robotjes en materialen bij ons naar binnen.

Wil je ook leren solderen, bouwen en programmeren? Zin om aan de slag te gaan met GPS, Arduino’s, en meer? Neem dan een kijkje in de IOT-hoek van Marco.

Jair Stein

Hoe vertel je verhalen, zonder beeld te gebruiken?

Jaïr Stein is een verhalen-expert, radiomaker en journalist. HIj weet als geen ander wat de kracht van een goed verhaal is en hoe je dit over kunt brengen. Tijdens de masterclass in het Filmhuis deelt hij zijn ervaringen als journalist voor de Correspondent en als radiomaker voor de VPRO.

Wil je ook de kracht van verhalen leren kennen? En weten hoe je een podcast opbouwt? Kom dan langs in het Filmhuis tijdens #FMF.

Mitch Wolterink

Duik in de wereld van animatie!

Mitch Wolterink is (stem)acteur voor onder meer Disney en kreeg de eer om de stem van Aladdin in te spreken. Dit lijkt misschien eenvoudig, maar er gaat een hele techniek achter schuil.
Wat gebeurt er allemaal achter de schermen? Wat is het verschil tussen het inspreken voor een animatie, live action, een commercial of voice over? Hoe gaat deze techniek in zijn werking?

Daar kom je als bezoeker van #FMF allemaal achter! Een blik achter de schermen, met stemacteur Mitch.

Arjen Ulrich

Soms heb je maar een paar minuten de tijd om iemand te overtuigen. Soms wil je verhaal niet alleen vertellen, maar ook laten zien. Hoe doe je dat?

Met een storyboard!

Arjen Ulrich is kunstenaar, coach en helpt startups met het nemen van besluiten, zonder ingewikkelde programma’s. Vaak gebruikt hij tekeningen of laat hij de startups zelf tekenen.

Tijdens #FMF krijg je de kans om samen met Arjen een storyboard te maken. Hij laat zien hoe een storyboard is opgebouwd, hoe je dit uitwerkt en nog belangrijker, hoe je jouw verhaal kunt pitchen!

MOGELIJK GEMAAKT DOOR